Tuesday, June 5, 2012

dye menjawab plak..huhu

saya suka sangat lagu ni.!!

Himpunan Jutaan Belia 2012-terbaik aah..

ramai kan orang cam semut dah aku tgk,bersepah2..

Hai there..sebulan da x update binatang ni..maklum lar kte busy sni sana,out station penang-jb-kl-penang-jb..job 50'60 juta..bz kn..tuuiiih..
Urmm cite byk x guna,meh story skit cite bln lepas,awl bln lepas,ak kje brjalan jew,sni sana ak ronda jew,paling best ak dop merayap kt bandaraya melaka..shopping baju,seluar'kasut..penat berjln satu hari turun naik'turun naik bukit kje ak..tp yg x best nya..bole plak kne saman parking time nk balik..anyway org2 melaka mmg terbaik..!


hah yg ni ak ngn budak2,merongeng jew keje ak ngn dorang sume ni,cam da xde kje lain..

Ok kte stop cerita tu ea,now sambung about himpunan jutaan belia..hari ni mmg fun,thx to PM..sbb adakan hari belia cmni..di sebab kn hari belia kami kawan2 have fun..dapat enjoy rewang2 sni sana..hope tahun depan PM buat lg taw..bia 10 juta plak yg datang..huhu..

Thursday, April 19, 2012

refreshing my mind'forget all..have fun with myself..chill time.!!!


Hai'lame kn x update binatang ni,lepas satu kejadian,datang satu kejadian,ibarat komuter pada kl ulang-alik KL seremban plak kn,huhu..now hidupku bagaikn burung yg terbang mencari padi'pulang ke sarang,bunyi cam pantun kn..ehehe..kepada yg berkenaan'thanks sgt2'd sebab kn korang sume ak,ak jalani hidup umpama nk renew semula hidup ni..terutama kepada jack'starting segala musibah ni..mmg ak x ngaku ak penah kenal manusia jenis mcm ko.!! Ko rembat duit smpai beratus ribu kt chakri,now ko kejut kn semua org bangun..bagus jack.!! Full stop.!!sakitnya hati kita ni bile sebut nama ko sial punye singh.!

Rahman bin ramli..stament kedua..after jack da kne tangkap,npe ko pulak buat hal,ko pon nk ikut jejak dye knape.??yg ko pon nk kebas duit knpe.??ko ambk rm 9k..bg ko cukup kew.??npe ko x fikir sebelum ko buat sume ni.??ko ade tanggungan kn..ko ade anak'ade bini,company siap bg rumah lg..tp npe ko nk sebat duit lg..sedang kn ko twu kn..x berbaloi langsung ko ambk..ko tgk now,polis x habis2 siasat kes ko.??smpi ble ko nk lari man,ingt anak ko man..pape jd ngn ko nti,mcm mane ngn anak ko..sayangkn anak man..harap satu hari nti allah bukan hati ko yg gelap tu,ak twu ko berkomplot ngn jack ambk duit kn..last2 now ko tgk spe yg jd mangsa,sorang2 resign..ko xde rse kesian ke tgk kwn2 ko kje teruk2 pas2 nk tanggung kesalahan yg ko and jack buat,,fikir kn lar sebelum hidup ko musnah..ak x bole nk buat pape lg,cume bole nasihat kn ko..hope ko kje kt tempat lain sekarang.jgn lar ulangi..

Jelani anak gling stament ketiga..yg ni lg satu,jai oh jai..ape lg yg x ckup jai,ak harapkn ko kwn yg aku bole percaya,last2 now ko sendiri yg simbah asid kt muka ak..npe jai.??sebab duit.??klu sebab duit jai,ak kn da ckp,jgn risau bout duit,ak tlg ko,bout position.??ak kn da ckp lepas ko dtg cni blik,ms callen nk incrase ko jd senior cptain..dah comfrom2 gaji ko naik,jd permanert..ape lg masalah ko.??ko jnji ape ngn ak jai,ko janji nk datang blik..until now ko x dtg2..ko jgn pk ko sowang penat jai,ak sendiri x cuti jai,da dekat 2 bulan kn..relaks jew lg,sebab ko man power..tp now npe jai.??ko fikir lar jai,klu ko nk bantu family ko,ko dtg lar jai,ak harap sgt jai..about gf ko tu,better lupekn jela jai..dye tu nk kikis ko jew..ak tgk pon ak twu,terpulang pada ko lar jai,tu privasi ko..ak cume nk ko kje jai..tu jew jai,sebagai kwn..ak nk tolong..


Saya plak..aled abdul rahman..stament yg keempat..haha..ni bout saya k..now selepas kesudahan sume ni..baru lar saya dapat menghirup udara yg mengelingi persekitaran rumah..haha..xdela,lepas kejadian ni,bru lar saya free,sedar,bangun..utuk terus maju..now klu selalu habiskn waktu2 yg terbuang dlm tong sampah bersama kwn yg betol2 kwn..amat'boboy'baby'lily'I love u all..korang sume mmg pandai plan kn..layan gler pale hotak ak..kesana kemari.and kt sni jugak ak nk tujukn kt some1..kenape.??megapa.??keputusan dan kesabaran some1..baca segalanya ni,and akan terungkai sume ni..dlm dri ni now mmg xde rse mnyesal,cume rse sedih sebab salah letak kepercayaan'kasih sayang kepada some1 yg selama ni. Di kenali sebagai CINTA..hampa kn bunyi nya..tp xpela,ape yg berlalu xkn berulang lg..ehe..now bangun2..time for chill'habiskn duit'enjoy with my life..saya berdoa hari2 harap restaurant tu renovate lar,dapat cuti t..haha..bole g holiday..nti nk g mane ea..bangkok'paprik'pataya'chamai,meru2 chak auw..huhu..x sabar rase nya..kepada amat anak arwah wak brahim..ingt ea'janji2 manis mu..buffday party.!GENTING or MELAKA..comfrimkn taw bln ni...itu sahaja kot utk bln ni..next month update lg ea,da pg ni,nk bobom..sok nk kje..papai..askm..

Saturday, March 3, 2012

23 FEB 2012...1001 meMOriEs wiTh yOu,tOtallY oUt frOm My LifE..


hai,first sekali entry ni mmg jujur dtg pada ht ni,siapa yg terasa or tersentuh ,mybe entry ni di tujukan khas buat yang menbaca,anyway setelah ape yang saya lalui sekarang,now baru lar saya tahu siapa yang lebih cintakan siapa,siapa yang lebih sayangkn siapa,ape itu cinta..ape itu pergorbanan,rindu,kasih sayang,keikhlasan hati..from 23 FEBBUARY 2009 UNTIL 23 FEBBUARY 2012 yg lepas,maka tutup sebuah pintu cinta..kisah ni bermula daripada pandangan mata,kenalan,secara spontan,dalam masa yang sama timbul rase cinta antara kte 2..hampir 4 tahun hubungan ni bagai sebuah family yg happening yg fun,enjoy..kesana kesini,di sebab kn masa ,keadaaan sekelling,semua nya berubah,dari rasa berputus asa mula menbelennggu diri,dengan segala tekanan masalah...

tapi hari ni,semua nya sudah berubah,mungkin melepaskan lebih baik dari pada terus bersama,sebab sayang saya terima,saya rela melepaskan segalanya..itulah cinta bagi saya,walaupun saya bukan yang terbaik untuk awak or family awak,sekurang-sekurangnya saya pernah menjadi yang terbaik untuk awak..dalam hati saya,tiada rasa dendam or iri hati pada awak,cuma after entry nie siap,maybe awak x kan pernah dengar lagi siapa ALED..saya tahu maybe now awak nak bercerita pada dunia nie,bertapa teruk nya saya,jahat nya saya,buruk nya saya...bermadah2 dalam laman social semua ditujukan pada saya,it's ok...awak boleh terus kan semua tu,terpulang pada awak,ape yang awak cuba nak perkatakan..mungkin one day nanti awak sendiri akan sedar,yang saya di sini x pernah rasa nak menburuk2 kan awak,nak REWANG cerita awak sini sana dalam internet..sebab itu semua bukan sifat saya,awak lebih kenal saya pada luar dalam,macam2 pernah kte lalui,benda yang org x pernah buat kite buat..almost 4 years..so think positif sebelum buat keputusan..

tipu lar kalau saya ckp,saya x rindukan awak,bout now walau ape cara sekalipun,saya akan cuba sedaya upaya saya,untuk delete awak dlm hidup saya,sometime bayang2 awak datang menjelma,tapi xpe igauwan jew,saya akan cuba utk hilangkn segalanya tentang diri awak,dari A sampai Z...kalau lar awak berada di tempat saya waktu itu,mungkin awak akan tahu bertapa seksa nya saya menanggung segala ni,xpela,biar lar sume ni jd memo cinta terahkir yang saya akan benam kn jauh pada lubuk hati saya,cinta saya hanya utk awk,awak lar segalnya...now awak pon da tiada dlm hidup saya,so no lurve anymore.!

mybe one day nti sume ni akan terhurai knape saya sanggup melakukan semua ni,n start from there,baru lar awk sndri dapat berfikir siapa yg lebih cintakn siapa'siapa saya dalam hidup awak'knpe.??mengapa.??semua 2 soalan yg akn bermain di fikiran awk..sume ni berpunca atas dasar sebab kawan2/kerja/family..so renung2kn lar semula..cuba berhenti sebelum salah menbuat keputusan...hope awak akn faham..maafkn saya atas segalanya...have fun..takecare urself..assalamuailkum...


STATEMENT NI DITUJUKAN KHAS BUAT- RAIFIZAH BINTI SAIDIN.

note: maaflar saya x pandai nak berbias2 bahasa ni macam awk,THE POINT IS BETTER RITE..sebab x nak ade sesiapa salah faham...NOW I THROW U FAR AWAY OUT FROM MY LIFE.! DONE......